A sok szalonnától lett ez az étel igazán finom és füstös ízű.A ropogós chips jól kiegészíti ezt az egyszerű de annál finomabb gyorsan elkészíthető sütőben sült ételt. A családomnak nagyon ízlett pillanatok alatt elfogyott. 🙂
Tripla szalonnás rakott csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
1 kg csirkemell filé
8-10 szelet bacon szalonna
10 dkg kolozsvári szalonna
4 szelet füstölt szalonna (kenyér szalonna)
1-2 fej hagyma
2 paradicsom
1 paprika (tv vagy kaliforniai)
30 dkg reszelt sajt
só, bors
A körethez:
1,5 kg burgonya
olaj (a sütéshez)
Elkészítés:
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.
A füstölt szalonnát felszeleteljük és egy serpenyőben kisütjük a szalonna taréjokat.
Kivesszük a serpenyőből, majd a visszamaradt zsiradékban elősütjük a csirkemell szeleteket.
Az elősütött húst egy tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk.
megpakoljuk a bacon szeletekkel, szeletelt paradicsommal, paprikával, hagymával, kolozsvári szalonnával, majd megszórjuk sajttal és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe. kb 30-40 perc alatt megsütjük.
Amíg a hús sül, megpucoljuk és legyaluljuk a burgonyát, majd forró olajban ropogósra sütjük. Papírtörlőn leitatjuk róla a felesleges olajat.
A készre sült tripla szalonnás rakott csirkemellet a burgonya chipsszel és savanyúsággal vagy salátával kínáljuk.