Finom ebéd került 30-45perc alatt az asztalra. Illatos bazsalikommal, édes aszalt paradicsommal és olvadozó sajttal töltött csirkemell szeletek. Nálam burgonya chips készült mellé de tetszés szerint más körettel is tálalható.
Aszalt paradicsommal és sajttal töltött csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
2 db egész csirkemell filé
8 vastagabb szelet sajt (trappista vagy mozzarella)
8-12 db aszalt paradicsom
8 db szép bazsalikomlevél
só
bors
A bundázáshoz:
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A csirke mellett elfelezzük így 4 db fél csirke-mellünk lesz. Minden felet egy éles kés segítségével olyan nagy szeletre vágunk fel amilyenre csak tudjuk, majd 2 fólia között vékonyra klopfoljuk.
A hús szeleteket sózzuk, borsozzuk, majd minden szeletet megtöltünk sajttal aszalt paradicsommal és bazsalikommal. A hús szeletet kettéhajtjuk úgy, hogy a töltelék belül maradjon, majd fogpiszkáló vagy hústű segítségével megtűzzük, hogy könnyen be tudjuk panírozni.
Lisztbe, felvert tojásba majd zsemlemorzsába forgatjuk a töltött csirkemelleket. Felhevített olajban, közepes lángon mind a két oldalán 3-4 perc alatt megsütjük.
Ízlés szerinti körettel vagy salátával kínáljuk.