Finom, aszalt paradicsomos tarhonyás hús készült nálunk ebédre. Nagyon ízlett benne az édeskés paradicsom, legközelebb többet teszek majd bele.
Aszalt paradicsomos tarhonyás hús
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg sovány sertéscomb
1 szép fej hagyma
1/2 szál kolbász
olaj
1 csapott ek. pirospaprika
só, bors, őrölt kömény
25 dkg tarhonya
4 dl víz
1 db kaliforniai paprika
1 db paradicsom
6-8 darab aszalt paradicsom
Elkészítés:
A húsból pörköltet készítünk. Olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, meghintjük a pirospaprikával, rátesszük a kockára vágott húst. Átforgatjuk, majd kevés vizet öntünk alá. Fedő alatt felforraljuk, majd sózzuk, borsozzuk, kevés őrölt köménnyel ízesítjük. Beletesszük a cikkekre vágott paradicsomot. Majdnem puhára főzzük, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, a tetszés szerint apróra felvágott piros húsú paprikát és készre főzzük.
A tarhonyát egy másik edényben kevés olajon aranyszínűre pirítjuk. Hozzáadunk 4 dl vizet, sózzuk, lefedjük a fedővel, és addig főzzük, míg a víz majdnem elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a pörköltet, a 3-4 darabba elvágott aszalt paradicsomokat és teljesen készre főzzük.
Kovászos uborkával, csemegeuborkával, vagy ízlés szerinti savanyúsággal kínáljuk.