Van aki “pirosan” szereti paprikás rántással, de mi így szeretjük “fehéren”. A borsó főzelék nálunk legtöbbször sült virslivel vagy debrecenivel készül, de ízlés szerint más feltéttel is kínálható.
Borsó főzelék
Hozzávalók 3 főre:
kb. 1/2 kg borsó
2-3 ek. liszt
1/2 fakanál só
1-2 ek. olaj vagy zsír
1 csokor petrezselyem
kevés tej
Elkészítés:
Egy lábasba öntjük a borsót annyi vízzel, ami ellepi. Sózzuk,majd addig főzzük, míg a borsó megpuhul.
Kevés tejet adunk hozzá.
A petrezselymet apróra vágjuk, majd a borsóhoz adjuk.
Egy kisebb lábosba tesszük, a zsiradékot majd hozzákeverjük a lisztet. Felhígítjuk meleg vízzel, csomómentesre keverjük, és a borsóhoz adjuk.
Kevergetve addig főzzük, míg besűrűsödik.
Ízlés szerinti feltéttel kínáljuk.