Egyszerű, fűszeres paradicsomleves, a megszokott betűtészta helyett most mozzarella golyókkal kínálva. De ropogós, sajtos pirítóssal is isteni étel.
Fűszeres paradicsomleves
Hozzávalók 4 főre:
500 ml sűrített paradicsom
500-700 ml víz
1 kis fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
bors
oregano
ételízesítő,só
apróra vágott petrezselyem és zeller zöld
Levesbetétnek:
mozzarella golyók (vagy bármilyen reszelt sajt)
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát kevés olajon megdinszteljük, majd belekeverjük a sűrített paradicsomot és vízzel felöntjük.
Sóval, borssal, oreganoval, petrezselyemmel, zeller zölddel és egy kis cukorral ízesítjük ízlés szerint.
(Oregano helyett bazsalikommal készítve is finom)
Összeforraljuk a levest, majd mozzarella golyókkal vagy reszelt sajttal, sajtos pirítóssal tálaljuk.