Könnyű krémlevesre vágytam, így készült ebédre egy kis brokkoli krémleves. A brokkoli egészséges, többször kellene fogyasztanunk, de a család nem egy nagy zöldségevő.
Brokkoli krémleves
Hozzávalók 3 főre:
A leveshez:
2 dkg vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg brokkoli
8 dl víz
1,5 dl főzőtejszín
só
bors
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
A levesbetéthez:
kifli
reszelt sajt
Elkészítés:
A brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki, de azt vágjuk kisebb darabokra.
A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta az apróra vágott vöröshagymát. Amikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.
Hozzáadjuk a brokkolit, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.Sózzuk,borsozzuk és hozzáadjuk a szerecsendiót.
Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatunk rajta. Visszatesszük a tűzhelyre és forralunk rajta még egyet.
Szükség esetén utána ízesítünk.
Sajtos, pirított kiflikarikákkal tálaljuk.