A Chow mein tészta tökéletes azokon az estéken, amikor nem akarsz túl sok serpenyőt összepiszkolni, vagy nagy felfordulást okozni a konyhában.
Készítheted csirkemellel, de nálam most sertésszűzzel készült.
Aki szereti vékonyra szeletelt káposztát is piríthat a zöldségekkel. Nálam most nem volt itthon.
Chow mein sertésszűz zöldségekkel
Hozzávalók 4 főre:
1 csomag chow mein tészta
50 dkg sertésszűz
2-3 db sárgarépa
2-3 db kápia paprika
5-6 db gomba (nálam csiperke)
1 szál újhagyma
3 gerezd fokhagyma
kb. 0,5 dl szójaszósz
0,5 dl húsleves alaplé
1 púpos tk. étkezési keményítő
3-4 ek. olaj
só
bors
Elkészítés:
Főzzük meg a tésztát a csomagolás utasításai szerint, tegyük félre.
Melegítsünk fel egy nagy wokot vagy serpenyőt. Adjunk egy kevés olajat a serpenyőbe, és süssük meg benne a vékonyra felszeletelt sertésszüzet. Ízesítsük sóval, borssal, 1 gerezd zúzott fokhagymával. Vegyük ki, és tegyük félre.
Tegyünk újra egy kis olajat a serpenyőbe, dobjuk bele a tetszés szerint felszeletelt sárgarépát, majd a paprikát és a gombát is. adjuk hozzá a maradék zúzott fokhagymát. Pároljuk néhány percig, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
Tegyük vissza a szüzet a serpenyőbe, és öntsük rá a keményítővel elkevert szójaszószt és alaplét. Kóstoljuk, ha szükséges ízesítsük.
Főzzük amíg a szósz kicsit besűrűsödik, majd keverjük hozzá a félretett tésztát is.
Adjuk hozzá az apróra vágott zöldhagymát, és vegyük le a tűzről.