A hamburger manapság népszerűbb mint valaha. Sorba nyílnak a hamburgerezők, de otthon is elkészíthető, és legalább annyira finom, (sokszor még finomabb is ) mint egy burgerezőben. Érdemes a hamburger bucit is magunk készíteni hiszen úgy az igazi.
Most a klasszikus marhahúsos helyett egy csirkés verziót hoztam nektek.
Csirkeburger Amerikai káposztasalátával
Hozzávalók 8 darab burgerhez:
A csirkehúshoz:
8 szelet csirkemell filé
A páchoz:
175 g natúr joghurt
1 duci gerezd fokhagyma
1 kk. só
1 kk. bors
1 tk. pirospaprika
A sütéshez:
5-6 ek. liszt
kevés olaj
A hamburgerhez:
8 db hamburger buci
(A házi hamburgerbuci receptjét itt találod)
8 szelet sajt
paradicsom
lilahagyma
amerikai káposztasaláta
(a saláta receptjét itt találod)
majonéz
Elkészítés:
A csirkehúst megmossuk, szárazra töröljük és felszeleteljük.
A joghurtos pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd a csirkehúsra öntjük és alaposan összeforgatjuk. Hűtőszekrénybe tesszük és állni hagyjuk pár órát vagy egy egész éjszakát.
A hamburger bucit és a káposztasalátát elkészítjük a mellékelt recept alapján.
A paradicsomot és a lilahagymát felszeleteljük.
A csirkemell szeleteket egy villa segítségével kivesszük a pácból, megforgatjuk lisztben és felhevített serpenyőben kevés olajon aranyszínűre sütjük.
A hamburgerbucit félbevágjuk és egy serpenyőben megpirítjuk a vágott felüket.
A hamburgerzsemle alsó felére halmozunk a káposztasalátából, erre paradicsomszeleteket helyezünk majd ráültetjük a frissen sült csirkemellet.
Betakarjuk egy szelet sajttal, megpakoljuk a lilahagymával és meglocsoljuk majonézzel.
Jön rá a pirított hamburgerbuci teteje és egy fapálcával rögzítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Megjegyzés:
Ha szeretnénk, a hempergetés előtt a lisztbe, tehetünk még egy kis pirospaprikát, borsot és sót is ízlés szerint.
Vagy akár őrölt chili paprikát ha valaki szereti a csípőset.