Egyszerű és finom étel a cukkinis tócsni, ami remek hétköznapi vacsora volt nálunk. Nem csak burgonyából lehet finom tócsnit készíteni, cukkiniből is legalább olyan finom.
Cukkinis tócsni
Hozzávalók 6 főre:
1-1,5 kg cukkini
3 tojás
1 csomag sütőpor
40 dkg liszt
4-6 gerezd fokhagyma
só, bors
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük almareszelőn (ha szükséges előtte kimagozzuk) Ezután az összes hozzávalót egy nagy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
Vékonyan kiolajozott forró serpenyőbe, lapos halmokat rakunk és mindkét oldalán megsütjük a cukkinis tócsnikat.
Tálalhatjuk fokhagymás tejföllel, reszelt sajttal, de csak magában fogyasztva is nagyon finom.
Megjegyzés:
Kevesebb liszttel is elkészíthető, de akkor nehezebb sütni. Illetve használhatunk sima valamint teljes kiőrlésű lisztet is, vagy vegyesen.
Ha nem fogyott el az egész massza, több napig eláll a hűtőben és bármikor frissen lehet sütni belőle.