Őszintén szólva nem vagyunk egy leveses család, de abból a kevésből amit mindannyian megeszünk ez-az egyik kedvenc levesünk. Ez a fokhagyma krémleves igazán ízletes és a krémességét nagyon jól kiegészítik a ropogós kenyérkockák, valamit a ropogósra sült, majd a levesben megpuhuló sajt darabkák.
Fokhagyma krémleves
Hozzávalók 4 főre:
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál vaj
12 gerezd fokhagyma
2 evőkanál liszt
3/4 liter húsleves
2,5 dl főzőtejszín
1 teáskanál citromlé
szerecsendió
bors
só
Levesbetétnek:
pirított kenyérkockák
ropogósra sütött sajt
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpirítjuk, majd hozzátesszük az apróra vágott, vagy fokhagymanyomón áttört fokhagymát és a lisztet.
Vigyázzunk ne égjen meg mert akkor keserű lesz a leves!
Elkeverjük és felöntjük a húsleveslével és a főzőtejszínnel. Ezután még kb.20 percig főzzük, de lassú tűzön mert könnyen kifuthat.
Végül citromlével sóval borssal szerecsendióval ízesítjük.
Leturmixoljuk, hogy ne maradjanak benne nagyobb hagyma darabok, majd még forrón, pirított kenyérkockákkal és sült sajttal tálaljuk.