Egy finom röszti reggelire ebédre és vacsorára is tökéletes választás. Most éppen édesburgonyából készült, és joghurtos mártogatóst kínáltam mellé. De készülhet finom sült hús vagy ragus ételek mellé köretnek is. Próbáljátok ki ha tehetitek.
Édesburgonya röszti joghurtos mártogatóssal
Hozzávalók 3 főre:
1 nagyobb édesburgonya (kb. 50 dkg)
2 gerezd fokhagyma
1 tk. só
1 kk. bors
1 csokor petrezselyem (elhagyható)
2 db tojás
4 ek. liszt
A sütéshez:
olaj
A joghurtos öntethez:
2-3 dl görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 kk. só
Elkészítés:
Az édesburgonyát megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük és alaposan besózzuk. Állni hagyjuk 15-20 percet.
Elkészítjük a joghurtos mártogatóst. A joghurtot a zúzott fokhagymával és a sóval elkeverjük, ha szeretnénk egy kis borssal is ízesíthetjük.
A besózott édesburgonyát jó erősen kinyomkodjuk, hogy megszabaduljunk a felesleges víztől. Hozzáadjuk a tojást és a lisztet. Mehet bele a finomra vágott petrezselyem, a zúzott fokhagyma, só és bors. Jól összedolgozzuk, majd a kezünkkel korongokat formázunk a masszából és a serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalukon szép aranybarnára sütjük.
A kisült rösztiket a joghurtos mártogatóssal kínáljuk.