Az egyik legnépszerűbb angol étel, palacsintaszerű tempura tésztában megmártott és olajban kisütött tengeri hal sült hasábburgonyával körítve.
Készülhet mellé remulade mártás, de akár borsópürével is kínálhatjuk.
Fish and chips remulade mártással
Hozzávalók 4 főre:
12 szelet tőkehal filé
20 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
3 dl sör
3 ek. étkezési keményítő
só
bors
A sütéshez:
olaj
A körethez:
4 db burgonya
A remulade mártáshoz:
6 ek. majonéz
2 ek. tejföl
kevés petrezselyem
kevés snidling
pár szem kapribogyó
kevés citromlé
só
bors
Ízlés szerint kerülhet bele: újhagyma, csemegeuborka is
Elkészítés:
A tempurához a lisztet és az étkezési keményítőt összekeverjük, majd sózzuk és hozzáadjuk a sütőport. A sört fokozatosan adagolva hozzá, kézi habverővel gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy jó hideg legyen.
A remulade mártáshoz a majonézt és a tejfölt egy tálkába tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, kapribogyót és snidlinget. Majd sóval, borssal és citromlével ízesítjük. Felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük.
A halszeleteket egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk és kisebb darabokra vágjuk őket.
A halakat belemártjuk a lehűlt tempura tésztába,majd a felhevített olajban, pár perc alatt készre sütjük őket.
Papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk róla az olajat.
A burgonyát felszeleteljük és felhevített olajban megsütjük.
A fish and chipset remulade mártással kínáljuk.