Egyszerű csirkés étel készült ma ebédre, ami akár sima hasábburgonyával vagy rizzsel/tésztával is tálalható.
Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával
Hozzávalók 3 főre:
50 dkg csirkemell filé
5 ek. tejföl
1 dl tej
1 ek. finomliszt
1 csokor petrezselyem
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
só, bors
A steak burgonyához:
1 kg közepes burgonya
0,5 dl olaj
ízlés szerint 2 ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)
Elkészítés:
A csirkemellet kockára vágjuk.
Forró, olajos serpenyőben megpirítjuk, és fűszerezzük borssal, meghintjük sóval.
Közben a tejfölt, a tejet és a lisztet összekeverjük, belereszelünk jó sok fokhagymát, és felöntjük vele a csirkemellet, majd lassú tűzön kevergetve, besűrítjük.
A legvégén meghintjük vágott petrezselyemmel.
A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük.
Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük.
Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. (Nagyobb mennyiség készítésénél célszerű a krumplit a fűszeres olajba forgatni, és úgy borítania serpenyőre.) Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. (akinek van grill funkciója használja!)
A tejfölös csirkemellet a steak burgonyával kínáljuk. De készíthetünk mellé sima sült burgonyát is.