Ma egy gyors, serpenyős csirke készült ebédre. Cukkinivel, kaliforniai paprikával, hagymával és persze az elmaradhatatlan szalonnával. Tényleg 20 perc alatt összedobható étel, ami mellé elég egy kis tejfölös vagy joghurtos öntet és kész is az ínycsiklandó ebéd.
Gyors, serpenyős csirke
Hozzávalók 4 főre:
1 db csirkemell filé (kb. 60-80 dkg)
10-15 dkg húsos szalonna (bacon vagy kolozsvári)
3 db nagyobb cukkini
2-3 db piros húsú paprika (kaliforniai vagy pritamin)
2-3 nagy fej lilahagyma
só, bors
1 tk. pirospaprika
2-3 gerezd fokhagyma
1-2 ek. olaj
Az öntethez:
3 dl joghurt (vagy tejföl)
1 csokor kapor
só
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát és egy gerezd zúzott fokhagymát. Alaposan összekeverjük.
Előkészítjük a zöldségeket. A cukkinit meghámozzuk, majd felkockázzuk. (zsenge cukkininál a héja rajta maradhat) A hagymát megpucoljuk, majd 6-8 cikkbe elvágjuk. A paprikát felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát vékonyan felszeletelünk.
Egy serpenyőt vagy wok-ot felhevítünk, majd kevés olajon pirítani kezdjük benne a csíkokra vágott szalonnát. Hozzáadjuk a lilahagymát, a szeletelt fokhagymát és a befűszerezett csirkemellet. Addig sütjük, míg a hús szép színt kap (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk a paprikát és a cukkinit, és kb. 10 perc alatt összesütjük.
A joghurtot (vagy a tejfölt) összekeverjük a sóval, és a kaporral, majd ezzel az öntettel kínáljuk serpenyős ételünket.
Megjegyzés:
Ízlés szerint az öntetbe tehetünk zúzott fokhagymát is.