A mai ebédünket úgy jellemezném, hogy könnyű, ízletes és nagyon omlós. A joghurtban pácolódott csirkemell igazán szaftos és omlós marad sütés után. A hagymás-tejszínes öntet nagyon jól illik hozzá, szerintem sült krumplival a legfinomabb.
Joghurtos csirkemell hagymás-tejszínes szósszal
Hozzávalók 4 főre:
2 db csirkemell filé
2 dl joghurt
2 gerezd fokhagyma
őrölt bors
só
A mártáshoz:
2 dl főzőtejszín
1 nagy fej vöröshagyma
2 ek. olaj
őrölt bors
só
Elkészítés:
A joghurtot összekeverjük a sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
A csirkemelleket nagyobb szeletekre vágjuk és a joghurtos keverékbe forgatjuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük pácolódni.
Másnap a húst a joghurtos páccal együtt egy hőálló edénybe öntjük, és alufóliával lefedve 170 fokon készre sütjük.
A végén a fóliát levéve kicsit pirulni hagyjuk.
Egy serpenyőben kettő evőkanál olajon üvegesre pároljuk az apró kockákra vágott vöröshagymát.
Sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a főzőtejszínnel. Addig főzzük, amíg besűrűsödik.
A joghurtos csirkemellet a hagymás tejszínes szósszal és sült krumplival, vagy párolt zöldséggel tálaljuk.