A napokban egy könnyű tavaszi zöldségleves készült nálunk, ami egy tartalmasabb (húsos) főétel előtt tökéletesen megállja a helyét.
Tavaszi zöldségleves
Hozzávalók 4 főre:
3 db sárgarépa
2 db petrezselyemgyökér (fehérrépa)
1/2 db zeller
1 db karalábé
1 fej vöröshagyma
10 dkg borsó (mirelit)
3 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld (friss, aprított)
ételízesítő (házi vegeta)
só
3 evőkanál olaj
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a zöldségeket.
Karikázzuk fel a sárgarépát és a gyökeret, daraboljuk fel a zellert és a karalábét.
Nyomjuk össze a fokhagymát, a vöröshagymát vágjuk kockákra.
Forrósítsuk fel az olajat egy nagyobb lábosban és dobáljuk bele a feldarabolt zöldségeket és hagymákat.
Pároljuk lassú tűzön
Amikor a zöldség puhulni kezd, öntsük fel vízzel, ízesítsük ételízesítővel és sóval.
Ha megpuhultak a zöldségek adjuk hozzá a borsót aminek csak 5 perc főzés szükséges, majd szórjuk bele az apróra vágott petrezselymet, és húzzuk le a tűzről.