Egy egyszerű csokipudinggal töltött torta, aminek kezdők is bátran nekiállhatnak.
Csokipudingos torta
Hozzávalók 24-26cm-es tortaformához:
A tortalaphoz:
4 tojás
10 ek. víz
30 dkg cukor
22 dkg liszt
1 ek. kakaópor
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
1 csomag csokoládés pudingpor
4 dl tej
ízlés szerint cukor
A díszítéshez:
3 dl tejszín
1 tk. kakaópor
2 ek. porcukor
csokoládé reszelék
Elkészítés:
A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük. Belekeverjük a kakaóport, és a sütőporos lisztet.
A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
Ha kihűlt 2 lapba vágjuk.
A pudingot a tejjel és cukorral megfőzzük, hagyjuk kihűlni.
Az alsó piskótalapot visszatesszük a tortaformába, rásimítjuk a kihűlt pudingot és befedjük a másik tortalappal.
A tejszínt felverjük a porcukorral és a kakaóporral, és a fele mennyiséggel bevonjuk a tortát. A maradék habot habzsákba töltjük, és rózsákkal díszítjük a torta tetejét.
Kakaóporral és csokoládéreszelékkel meghintjük.