A nyári melegben, mikor a sütőt se szívesen kapcsoljuk be, jól esik egy finom leves amit főzés nélkül pár perc alatt elkészíthetünk. Csak azt kell megvárni, hogy alaposan lehűljön.
Joghurtos őszibarack krémleves
Hozzávalók 3 főre:
60-80 dkg őszibarack
3 dl sűrű joghurt (görög)
2 dl tejszín (vagy tej)
10 dkg cukor (ízlés szerint)
1 citrom reszelt héja
A tálaláshoz:
őszibarack
Elkészítés:
A meghámozott és kimagozott barackot a cukorral összeturmixoljuk.
Hozzáadjuk a joghurtot, a citrom reszelt héját és alaposan elkeverjük. Ízlés szerint tejjel vagy tejszínnel hígítunk rajta.
Ha a tejszínt gépi habverővel keverjük bele, nagyon krémes szinte habos levest kapunk.
Hűtőbe tesszük, hogy alaposan lehűljön. A joghurtos őszibarack krémlevest barack szeletekkel és tejszínhabbal a tetején kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok !