A kedvenc ételeim a rakott húsos ételek. Ízlés szerit pakolhatunk rá szinte bármit, ami végük a sütőben egy ínycsiklandó étellé sül össze. A magyaros rakott karaj is így készül, van rajta kolbász, paprika, paradicsom, hagyma, bacon…tehát minden ami ha megtalálható egy ételben akkor az már rossz nem lehet 🙂
Magyaros rakott karaj
Hozzávalók 4 főre:
4 nagy szelet karaj filé
4 szelet bacon
16 szelet kolbász
1 fej hagyma (lila vagy vörös)
2 paradicsom
1 piros húsú paprika
4 tk paradicsomszósz ( de lehet pizzaszósz is)
só, bors
10 dkg füstöltsajt
20 dkg trappista sajt
Köret:
sült burgonya
saláta vagy savanyúság
Elkészítés:
A karajszeleteket sózzuk, borsozzuk, majd felhevített serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán elősütjük. A serpenyőből kivéve egy hőálló tál (vagy tepsi) aljába helyezzük őket. A tetejüket megkenjük paradicsomszósszal vagy pizza szósszal.
A még forró serpenyőben pár pillanat alatt elősütjük a bacon szeleteket és a húsok tetejére sorakoztatjuk. A bacon tetejére a felkarikázott paradicsom következik majd a hagyma és a kolbász szeletek. Legfelülre a paprika kerül, majd sózzuk, borsozzuk a tetejét.
Lefedjük alufóliával és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe 45-50 percre.
A sütési idő letelte után levesszük róla a fóliát, majd mindegyik rakott hús tetejére halmozunk a reszelt füstölt sajtból, amit borítsunk be a reszelt trappista sajttal. (a trappista sajt szebben olvad, így az kerüljön felülre)
200 fokon, grill fokozaton 10 perc alatt rá olvasztjuk-pirítjuk a sajtot.
Amíg a hús sül, elkészítjük a sült burgonyát.
A magyaros rakott karaj sült burgonyával és savanyúsággal kínálva az igazi.