Egyszerűen elkészíthető de nagyon finom étel, amihez nem kell sem sok, se semmi különleges hozzávaló.
Ha diétázol, akkor is beillesztheted étrendedben ezt az isteni lakomát. Nyáron a kertben termett finom, édes paradicsomból lesz a legfinomabb.
Mozzarellás paradicsomos csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
8 szelet csirkemell filé
5-6 db paradicsom
egy csokor bazsalikom (friss)
3-4 gerezd fokhagyma
só
bors
20-25 dkg mozzarella
olívaolaj
A körethez:
mexikói zöldségkeverék
rizs
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket vékonyra kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd a hússzeleteket egy hőálló tál aljába fektetjük egymás mellé.
A paradicsomot felkockázzuk és egy tálba tesszük, a bazsalikom leveleit felaprítjuk és a paradicsomhoz adjuk. Megöntözzük 1-2 evőkanál olívaolajjal, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomos keveréket a hússzeletek tetejére halmozzuk.
Alufóliával lefedjük és betesszük a 170 fokra előmelegített sütőbe 30 percre.
Majd a fóliát levesszük és ráhalmozzuk a mozzarella sajtot a paradicsomos hússzeletek tetejére. Visszatesszük a sütőbe 15-20 percre, amíg a sajt megolvad és picit megpirul a tetején.
Amíg a hús sül elkészítjük a köretet.
A rizst kevés olajon pár perc alatt megfuttatjuk míg a szemek kifehérednek. Majd kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, sózzuk, majd készre főzzük.
A zöldségeket megpároljuk.
A mozzarellás paradicsomos csirkemellet rizzsel és a zöldségkörettel kínáljuk.
Jó étvágyat kívánok.