A nyári melegben nem is vágyunk másra mint egy hideg levesre. A nagyi gyümölcslevese vegyes gyümölcsökből készül, mi pudingporral sűrítjük, de kevés keményítővel is elvégezhetjük ezt.
Nagyi gyümölcslevese
Hozzávalók 4 főre:
2 kg gyümölcs
(cseresznye, meggy, alma, áfonya, szeder, őszibarack ízlés szerint)
1-1,5 liter víz (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre a levest)
cukor ízlés szerint
1 cs. vaníliás pudingpor
1 kisebb rúd fahéj
4-5 db szegfűszeg
csipet őrölt fahéj
1/2 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A gyümölcsöket puhulási sorrendben feltesszük főni a cukorral, a fűszerekkel és annyi vízzel amennyi ellepi. Először az almát, majd cseresznye, megy, őszibarack és végül a bogyós gyümölcsök kerülnek bele.
Amikor már minden gyümölcs megpuhult, hozzáadjuk a kevés vízben csomómentesre kevert pudingport, és a reszelt citromhéjat.
Pár perc alatt besűrítjük, majd a tűzről lehúzva hűlni hagyjuk. Hűtőben hűtjük hidegre és úgy fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok!