Itt a hétvége és megint lehet gondolkodni mi is legyen az ebéd. A rántott hús sok helyen az asztalra kerül ilyenkor, de én most úgy döntöttem, hogy kerüljön rá finom édes paradicsomszósz és sok-sok sajt ha már a négysajtos pizzát szeretjük.
Nagyon finom lett a végeredmény. Próbáljátok ki ha tehetitek.
Négysajtos rántott karaj
Hozzávalók 4 főre:
8 szelet karaj
só
liszt
tojás
zsemlemorzsa
A sütéshez:
olaj
A hússzeletek tetejére:
2 dl paradicsomszósz
oregano (friss)
bazsalikom (friss)
kakukkfű (friss)
1 nagy csipet só
1-2 tk. cukor
15 dkg reszelt mozzarella
5-10 dkg füstölt sajt
10-15 dkg feta sajt
10 dkg kék-penészes sajt (gorgonzola)
Elkészítjük a paradicsomszószt.
Egy kisebb lábosba öntjük a paradicsomszószt. Ízesítjük cukorral, sóval és zöldfűszerekkel majd pár perc alatt összeforraljuk. Kóstoljunk és ízesítsünk utána ízlés szerint.
Természetesen friss zöldfűszerek hiányában szárítottal is elkészíthető)
A szószt, felhasználásig félretesszük.
A hús szeleteket kiklopfoljuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk.
A szokásos módon bepanírozzuk. (liszt-tojás- zsemlemorzsa)
Felhevített olajban aranybarnára sütjük a hússzeletek mindkét oldalát.
A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
Minden hússzelet tetejét megkenünk a paradicsomszósszal.
Majd bőségesen ráhalmozzuk a reszelt/apróra kockázott sajtokkal.
Előmelegített sütőben 180 fokon 10-15 perc alatt megsütjük, amíg a sajt szépen megolvad/megpirul.
Ízlés szerinti salátával és burgonya körettel tálaljuk.
Megjegyzés:
Karaj helyett csirkemellel is elkészíthető.