Gyorsan elkészíthető finom egytálétel amit hétköznapokon is 30-40 perc alatt összedobhatunk.
Az édes paradicsomszósz az olvadozó mozzarellával és a sült kolbásszal nagyon jól illik a puha burgonyás tésztagombócokhoz.
Természetesen a gnocchit házilag is elkészíthetitek ebben az esetben több időt vesz majd igénybe. Receptet írok hozzá alul a megjegyzésben 🙂
Paradicsomos-kolbászos gnocchi
Hozzávalók 4 főre:
1 tk. olívaolaj
1 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg kolbász (pl: házi jellegű parasztkolbász)
80 dkg darabolt paradicsom (konzerv)
1 tk. cukor
60 dkg gnocchi
1-2 csomag mini mozzarella (ízlés szerint)
bazsalikom
Elkészítés:
Egy fém nyelű serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat. A felaprított hagymát kissé üvegesre pároljuk rajta, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is.
Néhány perc után beletesszük a karikákra vágott kolbászt is, és lepirítjuk.
Hozzáöntjük a darabolt konzerv paradicsomot, hozzáadjuk és a cukrot, és így hagyjuk rotyogni 10 percig. (kóstoljuk és ha szükséges még édesíthetünk rajta)
Beletesszük a gnocchit is majd lefedjük, és hagyjuk, hogy a gnocchi megpuhuljon.
Kb. 10-15 perc után levesszük a fedőt, beleszórjuk a mozzarellát és betesszük a sütőbe, hogy a sajt szépen megolvadjon és egy kis pirult színt is kapjon az ételünk.
Friss bazsalikomlevéllel megszórjuk és azonnal tálaljuk.
Egy könnyű saláta tökéletes választás mellé.
Megjegyzés:
Gnocchi készítése házilag
50dkg burgonya, 1 nagy csipet só, 25 dkg liszt, 1-2 ek. víz
A burgonyát megmossuk és héjában annyi vízben amennyi ellepi megfőzzük. Leszedjük a héját, áttörjük, megsózzuk, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, belekeverjük a lisztet, összegyúrjuk, és ha túl keménynek ítéljük meg, akkor egy kis vizet adunk hozzá.
Fóliába csomagoljuk, és hagyjuk egy fél órát állni.
Ezután lisztezett deszkán 4 részre osztjuk a tésztát, kinyújtjuk, és kb. 2 cm-es darabokra vágjuk. Villával szép csíkosra megformázzuk.
Bő, sós, gyöngyöző vízben addig főzzük, amíg fel nem jön a víz tetejére, majd leszűrjük.