A paprikás csirke vagy csirkepaprikás igazi magyar nemzeti étel. Nem keverhető össze a csirkepörkölttel, hiszen az tejföl nélkül készül. Finom sűrű szaftja van ami nagyon jól bevonja mint a húst mind a köretként kínált tésztaféléket.
Paprikás csirke
Hozzávalók 4 főre:
8 db csirkecomb (alsó/felső vagy vegyesen)
2 db vöröshagyma
2 db paradicsom
2-3 tk. pirospaprika
só, bors
2 dl tejföl
1 tk. liszt
olaj
Elkészítés:
A hagymát apróra felvágjuk, a paprikát és paradicsomot tetszés szerint felaprítjuk.
A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd levesszük a tűzről, és belekeverjük a fűszerpaprikát. Hozzáadjuk a csirkecombokat, majd sóval, borssal ízesítjük. Lefedve pároljuk. Ha szükséges, időnként kevés vízzel felöntjük. Amikor a csirkecombok megpuhultak, kiemeljük őket a lábosból.
A levét behabarjuk a tejföl, a liszt és 1 dl víz keverékével, majd összeforraljuk.
Galuskával vagy tésztával kínáljuk. Tálaláskor ízlés szerint friss tejfölt is tehetünk a tetejére.