Gyors paradicsomos húsgombócot készítettem spagettivel. A húsgombócokat akár előző nap elkészíthetjük és egy tálcán a hűtőben sorakozva várhatják, hogy a finom paradicsomszószba kerüljenek .
Az év bármely szakában meglephetjük vele a családot, hiszen egyszerűen és gyorsan elkészíthető.
Paradicsomos húsgombócok spagettivel
Hozzávalók 6 főre:
A húsgombócokhoz:
1/2 kg darált sertéshús
1/2 kg darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 tk. só
bors
zöldfűszer (kakukkfű, majoranna, oregano,)
5 dkg reszelt parmezán
3 db tojás
2 gerezd fokhagyma
6 ek. zsemlemorzsa
A szószhoz:
1 ek. étolaj
1,5 liter passata (passzírozott paradicsom)
2-3 ek. cukor (ízlés szerint)
4-5 db bazsalikom levél
só
bors
A körethez:
25 dkg spagetti tészta
Elkészítés:
A húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát a tojásokat a fűszereket és a zsemlemorzsát. Alaposan összedolgozzuk. Kb. 2,5- 3 cm átmérőjű golyókat formázunk belőle és a hűtőbe tesszük míg elkészítjük a paradicsomszószt.
Egy mélyebb lábosban az olajon pár pillanat alatt megfuttatjuk az apróra vágott fokhagymát majd felöntjük a passataval. Ízesítjük cukorral és 2-3 db bazsalikom levéllel. 10 percig főzzük, félrehúzzuk, kóstoljuk meg és ha szükséges ízesítsünk utána.
Egyenként hozzáadjuk a húsgolyókat, lefedjük, majd alacsony lángon 20 percig főzzük. Ekkor egy húsgolyót kiveszünk, kettévágjuk és megnézzük, hogy átfőtt e. Ha igen, a lábost lehúzzuk a tűzről és kifőzzük a tésztát,
A paradicsomos húsgombócokat a spagettivel és ízlés szerint reszelt sajttal tálaljuk.
Nagyon finomak a receptjeid, mindegyik gasztronómiai ízbomba. Sorban próbálom ki őket és a családomnak is nagyon ízlenek. Mennyei finomak. Köszönöm a sok finomságot. Nagyné Kati