Frissítő, ribizli krémleves ami hidegen a legfinomabb. Szezonban friss ribizliből, szezonon kívül mirelitből is elkészíthető. A cukorral ízlés szerint játszhatunk, hogy mennyire legyen édes a levesünk.
Ribizli krémleves
Hozzávalók 3 főre:
40 dkg ribizli
10-15 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
2 dl tejszín
2,5 dl víz
1/2 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A vizet a cukorral és a vaníliás cukorral feltesszük melegedni, amikor a cukor feloldódott benne, hozzáadjuk a ribizlit és 2 percig alacsony lángon főzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, egy botmixerrel pürésítjük, majd egy szűrőn átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele a levesbe.
Hozzáadjuk a tejszínt, a főzés nélküli pudingot és kihabosítjuk. Ilyenkor ízlés szerint édesíthetjük még egy kevés cukorral, és ízesíthetjük reszelt citromhéjjal.
A kész ribizli krémlevest fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk. Hidegen kínáljuk.