Már régen ki akartam próbálni, hogy milyen az epres sült túrótorta, mivel nálunk eddig csak sütés nélküli készült. Én epret szeleteltem a tetejére, de természetesen más gyümölcs is kerülhet rá. Nagyon egyszerű elkészíteni, ajánlom minden túrós sütit kedvelőnek.
Epres sült túrótorta
Hozzávalók 20-22 cm formához:
50 dkg túró
2 tojás
1/2 csomag vaníliás pudingpor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
10 dkg cukor
7 dkg vaj vagy margarin
A tetejére:
eper (ízlés szerint)
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Ezután egyenként hozzákeverjük a tojásokat, majd a pudingport, a citromhéjat és végül az áttört túrót.
Egy 20-22cm-es kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük, majd beleöntjük a túrós masszát. A tetejére, ízlés szerinti mennyiségű gyümölcsöt teszünk.
Előmelegített 180 fokos sütőben 30-45 percet sütjük. Félidőben letakarjuk sütőpapírral vagy alufóliával a tetejét, hogy ne nagyon barnuljon meg.
Amikor megsült, és langyosra hűlt, óvatosan levesszük róla a tortaforma karimáját. Az epres sült túrótorta tetejét porcukorral meghintjük és langyosan vagy hidegen kínáljuk.