Imádjuk a sajtot. Ez a sajtszószos csirkemell gyorsan elkészült, de nem tartott sokáig mert pillanatok alatt elfogyott. Ha tehetitek próbáljátok ki ti is 🙂
Sajtszószos csirkemell
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg csirkemell
só
bors
1 gerezd fokhagyma
3-4 ek. olaj
A sajtszószhoz:
2 dl tej
2 dl főzőtejszín
10 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
1 csokor petrezselyem
só, bors
A köret:
sült burgonya
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felforrósított serpenyőben kevés olajon a zúzott fokhagymával megsütjük.
Egy lábosban melegíteni kezdjük a tejet, majd hozzáadjuk a reszelt sajtokat, és a tejszínt. Alacsony lángon addig melegítjük (folyamatos kevergetés mellett), míg egynemű, sűrű és krémes szósszá nem válik. A végén, sóval, borssal, ízesítjük, és beleszórunk 1 csokor apróra vágott petrezselymet.
A csirkemellet a sajtszószba keverjük, majd tetszés szerinti körettel tálaljuk.
Nálam most sült újburgonya készült mellé, de rizs vagy tészta körettel is el tudom képzelni.