Nálunk a tócsninak minden formában sikere van. A megszokott burgonyás helyett most sárgarépás krumplis kelkáposzta tócsni készült. Reggelire, ebédre és vacsorára is elkészíthető. 🙂
Sárgarépás krumplis kelkáposzta tócsni
Hozzávalók 2-3 főre:
20 dkg sárgarépa
20 dkg burgonya
20 dkg kelkáposzta
1 nagyobb tojás
2 ek. liszt liszt
2 ek. tejföl
1 duci gerezd fokhagyma
só
bors
A sütéshez:
olaj vagy kókuszzsír
A tálaláshoz: (opcionális)
tejföl
fokhagymás tejföl
zöld-fűszeres tejföl
Elkészítés:
A répát ás a burgonyát megpucoljuk, majd sajtreszelőn lereszeljük.
Hozzáadjuk az apróra vágott, vagy lereszelt kelkáposztát, a tojást, a lisztet, a zúzott fokhagymát, a tejfölt és a fűszereket. Alaposan összekeverjük.
Felhevített, serpenyőben, kevés olajon tenyérnyi lepényeket sütünk a masszából. Akkor jó, ha mindkét oldala szép aranyszínűre sül.
Ízlés szerint tejföllel, fokhagymás tejföllel vagy zöld-fűszeres tejföllel kínáljuk. Persze magában is nagyon finom.