Gyorsan elkészíthető sült, málnás sajttortát készítettem. Ehhez a recepthez kifejezetten mirelit gyümölcsöt ajánlok. Kedvencünk lett, más gyümölccsel is kipróbáljuk majd, például szederrel.
Sült, málnás sajttorta
Hozzávalók 6 főre:
(26 cm-es tortaformához)
25 dkg mascarpone
1 doboz Philadelphia krémsajt
2 dl tejföl
12-15 dkg cukor (ízlés szerint)
3 egész tojás
1 cs. vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja (elhagyható)
15-20 dkg mirelit málna
A tálaláshoz:
tejszínhab
málnaszemek
Elkészítés:
A mascarponét kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a krémsajtot, a tejfölt, a tojásokat, és a citrom reszelt héját, majd simára keverjük.
A keveréket, kivajazott, kilisztezett 24-26 centiméteres tortaformába öntjük.
200 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd 10 perc után rászórjuk a mirelit málnát (kiengedés nélkül), és újabb 25-30 percig sütjük. (akkor jó, amikor a közepe már megszilárdult, de még picit remegős)
A formában hagyjuk kihűlni, majd a hűtőbe tesszük és teljesen kihűtjük.
Hidegen, málnaszemekkel, tejszínhabbal, vagy csak magában kínáljuk.