Könnyű, tárkonyos raguleves készült nálam sok-sok zöldséggel. Én így szeretem.
Tárkonyos raguleves
Hozzávalók 3 főre:
30 dkg csirkemell
1 fej hagyma
2-3 ek. olaj
2 közepes sárgarépa
1 fehérrépa
1 csokor petrezselyem
10 dkg gomba
1 db burgonya (elhagyható)
1 marék zöldborsó (mirelit)
2 közepes karfiol rózsa
1 csokor petrezselyem
1 tk. tárkony
só, bors
ételízesítő (vegamix, elhagyható)
1 dl tejföl
citromlé (ízlés szerint)
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon dinsztelni kezdjük. Amikor üvegesre párolódott, hozzáadjuk a csíkokra vagy kockákra vágott csirkemell filét és fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket megpucoljuk, és tetszés szerint felszeleteljük. A felszeletelt fehér és sárgarépát, és a felkockázott burgonyát a húshoz adjuk, majd felöntjük vízzel.
Ízlés szerint fűszerezzük,(só, bors, tárkony, ételízesítő) és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Félidőben hozzáadjuk a karfiol rózsákat is.
Az utolsó 5 percben hozzáadjuk a borsót és a felszeletelt gombát, aminek kb. 5 perc főzés elég.
A tejfölt hő kiegyenlítéssel a leveshez csurgatjuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és ízlés szerint citromlével savanyítunk rajta. Megkóstoljuk, és ha szükséges utána ízesítünk, valamint pótoljuk az elpárolgott vizet. Egyet forralunk rajta és tálalhatunk.
Tetszés szerint, pulykahúsból, vagy sovány sertéshúsból is elkészíthetjük. A zöldségek mennyiségét és fajtáját ízlésünk szerint variálhatjuk.