Sokszor legegyszerűbb ételek a legfinomabbak. Íme egy példa erre. Amíg a hús megsül, van idő a krumpli köretet is elkészíteni. Uborkasalátával kínálva egyszerűen isteni.
Tepsis csirkecomb steak burgonyával
Hozzávalók 4 főre:
4 db alsó csirkecomb
4 db felső csirkecomb
3 fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
ízlés szerint csirke fűszersó
só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
A steak burgonyához:
1 kg közepes burgonya
0,5 dl olaj
ízlés szerint 2ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)
Elkészítés:
A csirkecombokat besózzuk, meghintjük a fűszer sóval és őrölt borssal. A vöröshagymát karikára, a fokhagymát szeletekre vágjuk.
A tepsit vékonyan kikenjük olajjal (de használhatunk zsírt is helyette), beletesszük a fűszerezett csirkecombokat, majd a tetejére halmozzuk a szeletelt hagymát/fokhagymát, és a kockákra vágott füstölt szalonnát. (készíthetjük sütőzacskóban is, ebben az esetben ha a hús megpuhult felvágjuk a zacskót és pirosra sütjük)
A tepsit alufóliával letakarjuk, és 180 fokos sütőben kb. 1 órát sütjük. Megnézzük megpuhult-e a hús, ha igen, levesszük a fóliát és a combokat, pirosra sütjük.
Köretnek steak burgonya készült mellé:
A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük.
Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük.
Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. (akinek van grill funkciója azon süsse)