Igazán szaftos és ízletes újragondolt rakott burgonya készült nálunk ebédre. Tört burgonyából, sok tejföllel a tetején. Mi így szeretjük.
Újragondolt rakott burgonya
Hozzávalók 4 főre:
80 dkg burgonya
1 szál kolbász
1 nagy fej vöröshagyma
3 db virsli
10 dkg húsos szalonna (pl: kolozsvári, császár, bacon)
Só, bors
olaj
1 ek. puha vaj
375 ml tejföl (1 nagy dobozos)
2 tojás
15 dkg reszelt sajt
A tálaláshoz:
tejföl
Elkészítés:
A burgonyát megpucoljuk felszeleteljük és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, villával összetörjük és egy kivajazott hőálló edény aljába simítjuk. (ha szükségét érezzük, picit megsózzuk)
A szalonnát apró csíkokra vagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben kevéske olajon pirosra sütjük. Amikor kiengedte a zsírját, rátesszük a felszeletelt hagymát és a vékony karikákra vágott kolbászt és pár perc alatt megfuttatjuk. A végén a vékonyan felszeletelt virslit is hozzádobjuk és átforgatjuk. Ezt a hagymás szalonnás kolbászos “ragut” a krumplira simítjuk, majd rálocsoljuk a kisült zsírt is.
A tejfölt kikeverjük a tojással, sózzuk, borsozzuk és belekeverjük a reszelt sajtot is. A rakott burgonya tetejére simítjuk.
Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 20-25 perc alatt összesütjük. Ahogy pirulni kezd a teteje elkészült.
Tejföllel és ízlés szerinti salátával vagy savanyúsággal kínáljuk.