Ilyen formában még a válogatós gyerekek is megeszik a zöldségeket, így gyermek menübe is bele csempészhető. Nálam is pont ebből az okból kifolyólag készült. Olaj helyett kókuszzsíron is süthetjük.
Zöldséges-sajtos tócsni
Hozzávalók 2 főre:
30 dkg burgonya (3-4 db)
30 dkg cukkini (1 közepes)
10-12 dkg sárgarépa (1 db)
10 dkg reszelt sajt
2 db tojás
2 ek. liszt
2 gerezd fokhagyma
1 kk. pirospaprika
só
bors
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz: (opcionális)
tejföl
zöld fűszer (ízlés szerint)
2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A zöldségeket sajtreszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a tojásokat, a reszelt sajtot, a zúzott fokhagymát és a lisztet. Alaposan összekeverjük.
Egy serpenyőt felhevítünk, majd 1-2 evőkanál olajon tenyérnyi lepénykéket sütünk benne a masszából. Az olajat folyamatosan pótoljuk.
A tálaláshoz a zúzott fokhagymát összekeverjük kevés vízzel és sóval.
A tejfölt kínálhatjuk hozzá csak úgy magában, vagy ízesíthetjük kaporral, petrezselyemmel, fokhagymával is.
A zöldséges-sajtos tócsnit a fokhagymás kencével és tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés: