Gyermekkorunk karamellás tej ízvilága alkoholos változatban. Kellemesen édes és krémes karamell krémlikőr.
Karamell krémlikőr
Hozzávalók (kb. 7,5 dl-hez):
15 dkg cukor
2,5 dl tej
2 dl habtejszín
1 dl kávétejszín (pl: Maresi)
1 cs. vaníliás cukor (elhagyható)
2-2,5 dl whiskey (vodka vagy rum) ízlés szerint
Elkészítés:
A cukrot egy lábosban szép bronz barnára karamellizáljuk. Hozzáadjuk az előzőleg felmelegített tejet és addig főzzük alacsony lángon, míg a karamell feloldódik benne. Apránként belekeverjük a habtejszínt és a kávétejszínt majd a vaníliás cukorral ízesítjük. Hagyjuk lehűlni, majd belekeverjük az alkoholt és átszűrve üvegbe töltjük. Hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és az ízek összeérjenek.
Ha lehűlt azonnal fogyasztható, de ha hagyjuk pár napot állni még finomabb lesz.