Igazán magas lett ez a torta. A lapok olyan finomak, hogy bármilyen krémmel bátran összetölthetőek.
Vaníliás torta háromféle piskótából
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
A lapokhoz:
1.tortalap:
2 tojás
12,5 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl narancslé
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
2.tortalap:
2 tojás
12,5 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl tej
10 dkg őrölt mogyoró
15 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
3.tortalap:
2 tojás
12,5 dkg cukor
1 dl olaj
1 dl narancslé
15 dkg liszt
2 evőkanál kakaó
1/2 csomag sütőpor
A vaníliás krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
8 dl tej
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
vanília aroma, vagy vaníliás cukor
A lapok kenéséhez:
6 evőkanál lekvár
A díszítéshez:
reszelt csokoládé, vagy pörkölt mogyoró
Elkészítés:
1.tortalap:
A 2 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a narancslét. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Végül lazán belekeverjük a 2 tojásfehérje felvert habját. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk, majd 170 fokon tűpróbáig sütjük.
2.tortalap:
A 2 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és a tojássárgás keverékhez adjuk.
Belekeverjük az őrölt mogyorót. Végül lazán belekeverjük a 2 tojásfehérje felvert habját.
Tortaformába simítjuk, majd 170 fokon tűpróbáig sütjük.(kb. 10-15 perc)
3.tortalap:
A 2 tojás sárgáját a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, és a narancslét. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóval, majd a tojássárgás keverékhez adjuk. Végül lazán belekeverjük a 2 tojásfehérje felvert habját.
Tortaformába simítjuk, majd tűpróbáig sütjük.
A krém elkészítése:
A pudingot felfőzzük a tejjel, és hagyjuk kihűlni.
A vajat a porcukorral habosra keverjük majd apránként hozzáadjuk a pudingot. Vanília aromát vagy vaníliás cukrot adunk hozzá,és krémesre keverjük.
A tortalapokat vékonyan megkenjük lekvárral majd megtöltjük a krémmel. Kívülről is bevonjuk vele a tortát, majd ízlés szerint díszítjük.
Fogyasztásig, de minimum 1-2 órára hűtőbe tesszük.