Finom zabkása ami reggelire, uzsonnára, tízóraira vagy akár vacsorára is fogyasztható. 20 perc alatt elkészül, de akár előző nap is elkészíthetjük és hidegen kínáljuk.
Zabkása
Hozzávalók 4 főre:
2 bögre zabpehely
4 pohár víz
1 doboz 165 ml-es kókusztej
csipet só
3-4 evőkanál cukor vagy édesítőszer (pl: xilit)
1 csomag vaníliás cukor (elhagyható)
Elkészítés:
Egy lábosban feltesszük főni a zabpelyhet a vízzel és csipet sóval.
Ha már a víz nagyját beszívta a zabpehely hozzáadjuk a kókusztejet, a cukrot/édesítőt, a vaníliás cukrot és sűrűre főzzük.
Tálalhatjuk friss gyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel melegen hidegen egyaránt.
Van amelyik zabpehely több vizet képes felszívni ha úgy látjuk jónak főzés közben óvatosan pótolhatjuk a vizet a kívánt állag eléréséig.