Reggelire és vacsorára is tökéletesek az egyszerűen elkészíthető baconos-lilahagymás csónakok. Ízlés szerint más feltéttel is elkészíthető. El tudom képzelni például maradék bolognai szósszal is, vagy juhtúrós baconos/kolbászos feltéttel.
Baconos-lilahagymás csónakok
Hozzávalók 4 főre:
22 dkg liszt
1 tk. szárított élesztő
1 tojás
6 ek. langyos víz
2,5 dkg olvasztott vaj vagy margarin
1 tk. só
A tetejére:
1 kis dobozos tejföl
1 tojás
só
bors
4 szelet bacon
1 nagy lilahagyma
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán 4 részre osztjuk.
Mind a 4 tésztacipót hosszúkásra nyújtjuk, majd a szélét körben felhajtva csónak alakúra formázzuk. A sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket.
A tejfölt kikeverjük a tojással, majd sóval, borssal ízesítjük, és a tészták közepére simítjuk.
A tetejét megpakoljuk a szeletelt baconnel, és a felszeletelt lilahagymával.
Hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra állítva alsó-felső sütéssel kb. 20 perc alatt megsütjük.
Paradicsommal, uborkával kínálva, egyszerű és finom reggeli vagy vacsora.
Megjegyzés:
Nem elírás, nem kell keleszteni sem ezért gyorsan elkészíthető.