Az ízesített joghurtokból is az egyik kedvencem a meggyes, ezek-után muszáj volt készítenem egy meggyes joghurt tortát is. Amilyen szép, olyan finom is lett. Sütés nélküli, így gyorsan összeállítható, csak a dermedést kell kivárni.Elkészíthető úgy is, hogy alulra kerül egy vékony piskótalap is.
Meggyes joghurt torta
Hozzávalók (22-24 cm-es tortaformához):
5 dl natúr joghurt
1 dl tejszín
1/2 csomag Horváth Rozi zselatin
1/2 citrom reszelt héja
8 dkg cukor
A meggyes részhez:
25 dkg meggy (kimagozva)
2 ek. cukor
1 dl víz
1 ek. zselatin (Horváth Rozi)
A tetejére:
1/2 cs. piros zselatin
1 dl tejszín
csokiforgács
Elkészítés:
A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd alacsony lángon melegíteni kezdjük, amíg elolvad benne a cukor és a zselatin. (Felforrnia nem szabad!) Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és lehúzzuk a tűzről.
Míg a joghurt langyosra hűl, a tejszínből kemény habot verünk, majd óvatosan a langyosra hűlt joghurtba keverjük. majd a tortaformába öntjük. Hűtőbe tesszük 1-2 órára.
A kimagozott meggyet lecukrozzuk, hozzáadjuk a zselatint és a vizet, majd addig melegítjük, míg a cukor és a zselatin feloldódik. (nem forraljuk fel)
A lehűlt, de még nem teljesen megdermedt torta tetejére öntjük, és picit belenyomkodjuk a meggyszemeket. Így lesz majd szép márványos. Visszatesszük a hűtőbe kb.3 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A piros zselatint elkészítjük a csomagolásán lévő utasítás szerint és a torta tetejére simítjuk. Ha megdermedt, kivesszük a tortát a formából, majd tejszínhabbal és csoki forgáccsal díszítjük a tetejét.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.