Minden karácsonyra készül nálunk Baileys házilag. Sok receptet kipróbáltam már, igyekszem mindet ami ízlett nekünk újra elkészíteni, lefotózni és közzétenni. Ez az egyik kedvencem enyhén mogyorós ízével. A kávétejszínnek köszönhetően nem sűrűsödik úgy be az üvegbe mint a kizárólag tejjel és habtejszínnel készült változata.
Baileys házilag
Hozzávalók:
1 csomag mogyorós cappuccino por
3 dl tej
3 dl habtejszín
2 dl kávétejszín (pl: Maresi vagy Amerlander…stb.)
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás cukor
2 dl rum vagy whisky
Elkészítés:
A tejet egy lábosban felmelegítjük, majd feloldjuk benne a cappuccino port.
Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, és addig keverjük, amíg a cukor felolvad benne.
Belekeverjük a habtejszínt és a kávétejszínt, végül hozzáadjuk a rumot. Összekeverjük, és üvegekbe töltjük.
Hűtőszekrénybe tesszük pár óra elteltével kicsit rázzuk össze, majd a hűtőben tároljuk fogyasztásig.
Megjegyzés:
Ebből a mennyiségből kicsit több mint kb.1,2 liter baileys lesz, tehát egy literes üveget érdemes előkészíteni, a maradékot meg elkóstolgatni 😉