Egyszerű és finom hagymás-baconos lepény készült vacsorára. Keleszteni sem kell, így gyorsan elkészül.
Hagymás-baconos lepény
Hozzávalók:
A tésztához:
6 ek. víz
1 tojás
22,5 dkg kenyér liszt
1 tk. só
2,5 dkg margarin (olvasztott)
1 tk. szárított élesztő
A tetejére:
1 kisdobozos tejföl
1 póréhagyma
2 lilahagyma
10 dkg szeletelt bacon
2 tojás
só
bors
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, majd lisztezett deszkán a tepsink méretére kinyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, majd sóval, borssal ízesítjük, és a tésztára simítjuk.
A tetejét megpakoljuk a szeletelt baconnel, majd megszórjuk a felszeletelt lila és póré hagymával.
Hideg sütőbe tesszük, majd a sütőt 200 fokra állítva kb. 20 perc alatt megsütjük.
Egyszerű és finom.