A kukoricától édes, nem az a tipikus ropogós fokhagymás-sós tócsni feeling. Jó fűszeres tejfölös mártogatóst tudnék még elképzelni mellé.
Sajtos-sonkás kukoricatócsni
Hozzávalók 4 főre:
20 dkg liszt
35 dkg lecsepegtetett konzerv kukorica
2 tojás
5 dkg reszelt sajt
5 dkg sonka
2 tojás
120 ml tej
1 csokor petrezselyem
1 tk só
1 kk bors
A sütéshez:
olaj
A tálaláshoz:(ízlés szerint)
reszelt sajt
tejföl
Elkészítés:
A petrezselymet és a sonkát apróra vágjuk.
a kukorica és a sonka kivételével a többi hozzávalót egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük.
A végén belekeverjük a sonkát és a kukoricát is.
Egy serpenyőt kevés olajjal felforrósítunk, majd tenyérnyi lepénykéket sütünk a kukoricás masszából. Egyszer átfordítva, addig sütjük amíg szép aranysárga lesz.
Natúr vagy ízesített tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
Megjegyzés:
Sonka helyett, serpenyőben ropogósra sütött, majd apróra tört baconnel is elkészíthető.