A családunkban ennek az oroszkrém torta receptnek nagy sikere van. Ez abból is látszik, hogy alig tudtam lefényképezni. Két külön alkalomra készült torta fotóiból ollóztam össze ehhez a bejegyzéshez a képeket. Olyan finom, hogy pillanatok alatt elfogy.
Oroszkrém torta
Hozzávalók 26cm-es formához:
Tortalaphoz:
4 tojás
10 ek. víz
30 dkg cukor
1 cs. sütőpor
25 dkg liszt
reszelt citromhéj
csipet só
A krémhez:
5 dkg cukrozott narancshéj
5 dkg cukrozott citromhéj
kb. 0,5 dl rum
3 dl tej
fél rúd vanília
3 tojás sárgája
1,5 dkg zselatin
20 dkg cukor
fél citrom reszelt héja
4 dl tejszín
A díszítéshez:
2-2,5 dl tejszín
2 cs. vaníliás cukor
1 cs. habfixáló
Pirított mandulaforgács
Cukrozott narancs és citromhéj
Elkészítés:
Az apróra vágott cukrozott narancs és citromhéjat meglocsoljuk a rummal, és legalább egy órát érleljük benne.
Elkészítjük a tortalapot. A tojások sárgáját langyos vízzel összehabosítjuk, majd a cukorral fehéredésig keverjük.
Belekeverjük a reszelt citromhéjat, és a sütőporos lisztet. A legvégén, lazán beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert fehérjehabot. Sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk és 160-180 fokon tűpróbáig sütjük.
A formában hagyjuk kihűlni.
Amíg a torta sül elkészítjük a krémet. A tejet a felhasított vaníliával felforraljuk, majd hagyjuk langyosra hűlni és leszűrjük. A porzselatint kevés vízben feloldjuk. (addig keverjük amíg feloldódik.)
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral és a citromhéjjal, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt vaníliás tejet. Vízfürdőn, állandó kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
Lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a feloldott zselatint és hagyjuk kihűlni.
A tejszínt kemény habbá verjük,és óvatosan a krémbe forgatjuk. Belekeverjük a rumból kivett cukrozott gyümölcsöket.
A piskótát három lapba vágjuk, majd arányosan elosztva megkenjük őket a krémmel.
Jusson az oldalára és a tetejére is. A pirított mandulaforgács felével ízlés szerint beszórjuk a torta oldalát, de tehetünk a tetejére is.
3-4 órára hidegre tesszük.
Kemény habbá verjük a tejszínt vaníliás cukorral és habfixálóval, csillagcsőrös nyomózsákba szedjük, és habrózsákkal díszítjük a torta tetejét.
Megszórjuk pirított mandulával,és a cukrozott narancs /citromhéjjal.
My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.