A rumos meggyes gesztenye torta, házilag eltett rumos meggyel készült, de természetesen sima, lecsepegtetett meggyel is elkészíthető és abban az esetben gyermekek is bátran fogyaszthatnak belőle.
Rumos meggyes gesztenye torta
Hozzávalók (22 cm-es formához):
A tortalaphoz:
2 tojás
5 ek. víz
12 dkg cukor
12 dkg liszt
1/2 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
A krémhez:
30 dkg gesztenyemassza
2 dl tej
1/2 csomag vaníliás pudingpor
2 ek. cukor
12,5 dkg puha margarin
5 ek. porcukor
rumos meggy
A tetejére:
10 dkg gesztenyemassza
2 dl tejszín
1 cs. habfixáló
1 ek. porcukor
rumos meggy
csokoládé forgács
Elkészítés:
A pudingot a tejben, 2 evőkanál cukorral sűrűre megfőzzük, majd félre tesszük hűlni.
Amíg hűl elkészítjük a tortalapot. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral majd a vízzel is kikeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, végül beleforgatjuk a keményre felvert fehérjehabot. Sütőpapírral bélalt 22 cm-es tortaformába simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Amíg a lap sül, befejezzük a krémet.
A puha margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd apránként a kiengedett gesztenyemasszával váltakozva a pudinghoz keverjük.
A tortalapot kivesszük a formából, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd visszahelyezzük a kapcsos tortaformába. Rásimítjuk a gesztenyés krémet, majd ízlés szerint kirakjuk a tetejét rumos meggyel.
A hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen, majd lekapcsoljuk róla a formát.
A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral és a habfixálóval, majd csillagcsöves habzsákba töltjük és rózsákat nyomunk belőle körben a torta tetejére. (ha marad belőle, akkor a torta közepére is tehetünk)
A torta közepét krumplinyomón áttört gesztenyemasszával díszítjük, majd ízlés szerint, lecsepegtetett rumos meggyel kirakjuk és csokoládéforgáccsal megszórhatjuk a habrózsák tetejét.
Fogyasztásig hűtőszekrényben tároljuk.