Az édes és krémes levest nagyon jól kiegészíti a kicsit fanyar szeder. Hidegen a nyári melegben tökéletes választás, ráadásul a tűzhelyet se kell bekapcsolni hozzá.
Vaníliás-szedres őszibarack krémleves
Hozzávalók 4 főre:
50-60 dkg őszibarack
3-4 dl víz
2 dl tejszín
3-4 ek. cukor
2 cs. vaníliás cukor
1/2 cs. főzés nélküli vaníliás pudingpor
A levesbetét:
10 dkg szeder
2 db őszibarack
Elkészítés:
A barackot meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A cukorral és kevés vízzel leturmixoljuk.
Hozzáadjuk a vaníliát, a tejszínt és a vaníliás pudingport. Majd annyi vízzel, hogy kellemesen krémes állaga legyen habverővel kikeverjük. (Ha sokáig habosítjuk, finom hab képződik a tetején.)
Fogyasztásig a hűtőbe tesszük, hogy kellőképpen lehűljön majd szederrel és barack szeletekkel kínáljuk.